Pianoles

Voor beginners en gevorderden:

 • Lespakket dat op jou is afgestemd
 • Lesinhoud bestaat uit o.a.:
  • Het aanleren van noten en ritmes d.m.v. methodes
  • Speelhouding
  • Techniek / aanslag (legato / staccato) / vingerzetting
  • Dynamiek (sterk / zacht) spelen
  • Samenspel vier-handig (quatre mains)
  • Samenspel met andere instrumenten of zang
  • Leren kennen van verschillende stijlen, van klassiek t/m pop
  • Voorbereiding Conservatorium (in overleg)

Locatie:
De pianolessen worden gegeven in een aparte muziekstudio op de Sauter-piano en bij verschillende gelegenheden wordt ook les gegeven op de Bechstein-vleugel in de huiskamer.

Verder verzorg ik lessen in Venray op locatie. Voor info zie Locatie Venray


Voorspeelavonden:
Tweemaal per jaar wordt er door Noortje een voorspeelavond gehouden. Deze avonden vinden plaats op verschillende locaties zoals Het Klooster en Protestantse kerk De Regenboog.De leerlingen krijgen dan de gelegenheid om voor elkaar een avondvullend programma te verzorgen, ook in combinatie met andere instrumenten of zang. Dit is een mooie gelegenheid om naar een doel toe te werken, naar elkaar te luisteren en zelf te laten horen wat je kunt!

Centraal in de lessen en op de voorspeelavonden staat het plezier in het muziek maken!

Voorspeelavond 2020


Klik hier voor het artikel in de Nuenense Krant over de voorspeelavond van 29 juni 2018.


Ervaringen van een leerling (Lieke):
Nooit meer zal ik het vergeten. Één dag na mijn 9e verjaardag kreeg ik mijn eerste pianoles van jou in 1998. Samen met mama op de fiets naar de Tomakker. De eerste piano-term die je me leerde was het Pedaal en niet het Pendaal.

Nu 16 jaar later kom ik nog steeds elke keer op mijn fiets naar jou toe, nu inmiddels alleen! 😉 Lekker genieten van mooie muziek en samen lol hebben. Wat heb je mij ontzettend veel geleerd! En je hebt vast heel erg van mij kunnen genieten. Mijn foutjes, het
eigenwijs zijn, het soms niet tellen of zelfs niet oefenen.

Tijdens de geweldige voorspeelavonden merk ik, dat je mij al wel erg lang les hebt gegeven. Alle oude liedjes die ik ooit eens gespeeld hebt, komen allemaal weer voorbij. We hebben samen al heel wat uurtjes achter de piano doorgebracht. Heel veel diverse muziek heb je mij aangereikt. Beginnende met Alfred, klassiek samenspel (wat door jouw handen heel modern klonk), de trendgevoelige popliedjes, de bekende klassiekers: Chopin, Bach en Beethoven, de altijd lastige techniek-laddertjes en natuurlijk de fijne liedjes om te spelen van Einaudi en Beeftink.

Je geeft met heel veel passie, heel veel verschillende leerlingen les. Groot, klein, jong, oud, muzikaal, eigenwijs…het maakt voor jou
allemaal niets uit. Je maakt elke keer weer een passend programma, om elke individuele leerling naar een hoger niveau te tillen.

Lieve Noor, je bent een geweldige ‘piano-juf’! 🙂

Heel veel groetjes, Lieke.